Водачът в Серия "А" Торино отпадна на ранен етап от турнира за Купата на Италия. "Биковете" бяха елиминирани още на 1/16-финалите след загуба с 1:2 от Емполи. Гостите отправиха само два точни удара в двубоя, но и двата се превърнаха в попадения. В герой за тима от Тоскана се превърна Николас Хаас, който донесе победата в 90-ата минута.

За Торо това беше първо поражение в официален мач от началото на сезона, а Емполи още не познава вкуса на загубата и изненадва всички специалсити с представянето си. В следващия кръг отборът на Роберто Д'Аверса ще се изправи срещу Фиорентина.

Емполи излезе напред в 30-ата минута. Тогава Хаас центрира от десния фланг, а Емануел Еконг се вклини между защитниците на домакините и с глава прати топката в мрежата.

До почивката Че Адамс пропусна отлична възможност да изравни, но шотландецът коригира мерника си в средата на втората част и с глава вкара за 1:1.

Домакините се хвърлиха да правят пълен обрат, но Якопо Сегети спаси изстрел на Дуван Сапата. Така се стигна до 90-ата минута, когато Хаас се ориентира най-бързо след кратко разбъркване в наказателното поле и донесе победата на Емполи.

Любопитното е, че през уикенда на Емполи предстои тосканско дерби с Фиорентина, с който ще мерят сили и на осминафиналите за Купата на Италия.

Следвай ни: