Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Франк-Кристоф Дреесен потвърди, че клубът е бил близо до привличането на Кепа Арисабалага от Челси, но стражът сам е предпочел офертата на Реал Мадрид. Повече от седмица се твърдеше, че баварците водят активни преговори за вратаря, но “лос бланкос” се намесиха след контузията на Тибо Куртоа и успяха да измъкнат Кепа.

“Бяхме близо до завършване на тази сделка, дори искахме да представим Кепа днес. Но той избра Реал Мадрид. Кепа е испанец и предпочете да приеме тяхното предложение,” заяву Дреесен, който днес представи друго звездно попълнение на Байерн - Хари Кейн.

Bayern CEO Dreesen ‘announces’ Kepa to Real Madrid: “We were close to this deal and we actually wanted to present Kepa today. But he chose to join Real Madrid”. 🚨⚪️ #RealMadrid

“He’s Spanish and so Kepa wanted to accept Real proposal”. pic.twitter.com/ftnOIylp7v

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 13, 2023

Баварците продължават активно да търсят вратар на трансферния пазар и са свързвани с редица имена. Вчера на финала за Суперкупата на Германия, загубен с 0:3 от РБ Лайпциг, отново бе Свен Улрайх. Все още не е ясно след колко време ще може да се завърне и Мануел Нойер, който продължава да се възстановява от счупен крак, но вече поднови тренировки.