Тази вечер стартират плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Програмата предвижда три мача от 22:00 часа. Антверп ще посрещне АЕК, Ракув ще е домакин на ФК Копенхаген, а Рейнджърс ще посрещне ПСВ Айндховен.

Антверп вече спечели Суперкупата на Белгия, но не започна първенството по най-убедителния начин. Отборът на Марк ван Бомел е фаворит срещу АЕК, макар че гръцкият тим показа невероятен характер и в двата мача срещу Динамо (Загреб). В реванша "жълто-черните" от Атина губеха с 0:2, но вкараха два гола в добавеното време и елиминираха хърватския гранд.

Ракув преодоля три съперника, за да стигне до плейофната фаза. Полският първенец нямаше проблеми с Флора (Талин), но срещу Карабах и Арис (Лимасол) срещна значително повече съпротива. Сега предстои сблъсък с ФК Копенхаген, който има много повече опит в евротурнирите. Датчаните сътвориха истински трилър заедно със Спарта (Прага) преди седмица. Отборът на Мартин Минчев на два пъти повеждаше в продълженията, но ФК Копенхаген изравни за крайното 3:3, а след това се наложи при дузпите.

Най-много емоции обещава срещата между Рейнджърс и ПСВ Айндховен. "Филипсите" са жадни за реванш, след като през миналия сезон отпаднаха от шотландския гранд на същото стъпало. ПСВ има само победи от началото на сезона, а в Шампионската лига отвя Щурм (Грац) с общ резултат 7:2. Рейнджърс пък елиминира Сервет след 2:1 на "Айброкс" и 1:1 в Женева.