В щаба на Реал Мадрид са притеснени от формата на халфа Орелиан Чуамени, съобщава на днешните си страници вестник “АС”. Полузащитникът стартира от първата минута дербито на Мадрид срещу Атлетико в неделя заедно с Лука Модрич, но представянето не е задоволило достатъчно хората в тима.

При детайлен преглед на статистиката дори е станало ясно, че 39-годишният хърватин, който е с цели 15 години по-възрастен от французина, е бил почти на идентично ниво като представянето. За 75 минути на терена той е успял да отнеме четири топки, а Чуамени пет, но за цялото игрово време. Подобно е било впечатлението и при сравняване с представянето на Федерико Валверде, който принципно играе на сходна позиция, но в неделя започна по-скоро отдясно на халфовата линия. Впечатленията на анализаторите на Реал Мадрид са, че той също често е трябвало да покрива грешки и неточности в отиграванията или позиционирането на своя съотборник.

Въпреки това след срещата Карло Анчелоти бе категоричен, че няма проблем с формата на французина. “За мен Чуамени се справи добре, той имаше своето присъствие в двубоя,” заяви италианецът. На “Сантиаго Бернабеу” се надяват той да подобри представянето си в следващите седмици. Халфът има до момента 97 мача на сметката си за Реал Мадрид. Той бе привлечен за 85 милиона от Монако през 2022 година.

Следвай ни: