Нюкасъл привлече бранителя на Челси Люис Хол, потвърдиха от клуба. “Свраките” ще платят за защитника около 28 милиона паунда за младока, който наскоро подписа шестгодишен договор с тима от “Стамфорд Бридж”, но много скоро след това “сините” решиха да се разделят с него. Това идва на фона на новите безпрецедентни харчове на лондончани, които похарчиха почти 150 милиона паунда само в последната седмица, когато привлякоха Мойсес Кайседо и Ромело Лавия. 

Отборът на Стивън Джерард планира да отправи предложение на стойност 10 милиона паунда на сезона на таланта. Вчера от “червените дяволи” обявиха окончателното решение да се разделят с играча, макар обвиненията в домашно насилие към него да бяха свалени още в началото на тази година. В Ал-Етифак талантът може да се събере в един тим още с бившия капитан на Ливърпул - Джордан Хендерсън и Муса Дембеле.

🚨 Mason Greenwood is being eyed up by Saudi Arabian club Al-Ettifaq. 🇸🇦

Steven Gerrard's club are set to offer a £10m-a-year deal to the Manchester United forward.

Other Saudi clubs are also considering a move for the 21-year-old after United announced he’s leaving.

(Source:… pic.twitter.com/NG0FsltEt6

— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) August 22, 2023

Шефовете на “Олд Трафорд” първоначално планираха да върнат Грийнууд в състава, но изключително лошата реакция в публичното пространство и от страна на феновете промениха техните планове. Други клубове от Саудитска Арабия също проявяват сериозен интерес към 21-годишното острие, но а името му се свързва и с клубове от Италия и Турция.