Челси приема Арсенал на „Стамфорд Бридж“ във второто дерби от деветия кръг на Премиър лийг. „Топчиите“, които все още нямат загуба в първенството от началото на сезона, могат да излязат еднолично на върха при успех, тъй като Тотнъм играе своя мач от кръга чак в понеделник. Арсенал все още няма допуснат гол в своите гостувания в Премиър лийг през този сезон, а освен това "артилеристите" постигнаха шест победи в последните седем дербита с Челси. „Сините от Лондон“ обаче най-сетне започнаха да напипват верния ритъм и са в серия от три поредни победи във всички турнири.

Маурисио Почетино е направил две промени в сравнение с победата над Бърнли. Михайло Мудрик започва вместо Армандо Броя, който е аут заради контузия. Мало Густо стартира за сметка на Дисаси, който остава на пейката за началото. Там е и Рийс Джеймс, който е възстановен от своята контузия, която получи още в първия кръг срещу Ливърпул.

Back in a matchday squad! 💙 pic.twitter.com/yN961pRsgt

— Chelsea FC (@ChelseaFC) October 21, 2023

Две са и корекциите, предприети от Микел Артета. Букайо Сака е възстановен и излиза като титуляр за сметка на Еди Нкетия. Габриел Мартинели заменя на фланга Леандро Тросар. Вилиам Салиба, който също имаше проблеми, е готов да започне. Аарън Рамсдейл този път дори не е групата на Арсенал, но това е поради факта, че му се роди син.

A centenary of Premier League appearances for our Gabi 💯 pic.twitter.com/UGGk20z8OK

— Arsenal (@Arsenal) October 21, 2023

Челси: Санчес, Густо, Силва, Колуил, Кукурея, Кайседо, Галахър, Фернандес, Палмър, Стърлинг, Мудрик

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Райс, Жрожиньо, Йодегор, Сака, Жесус, Мартинели