Севиля и Реал Мадрид завършиха 1:1 на „Рамон Санчес Писхуан“ в един от най-интригуващите мачове от десетия кръг на Ла Лига. Двубоят бе специален за Серхио Рамос, който за първи път се изправи срещу бившия си тим, след като напусна през 2021 година. Испанският бранител имаше шансове за гол, като не пропусна да се включи в две мелета с играчите на Реал.

„Кралският“ клуб запазва първата си позиция във временното класиране с актив от 25 точки. Андалусийци са 13-и с едва 9. В следващия кръг Реал Мадрид гостува на Барселона в Ел Класико, като преди това има мач с Брага в Шампионска лига. За Севиля предстоят домакинство на Арсенал и гостуване на Кадис.

Срещата започна много интересно и с натиск на Реал Мадрид. Още в третата минута топката влезе в мрежата на Севиля, след като се стигна до разбъркване в наказателното поле, Джуд Белингам намери Федерико Валверде, който стреля от малък ъгъл, топката рикошира в крака на Серхио Рамос е навести вратата на андалусийци, но след преразглеждане с ВАР се оказа, че Белингам е бил в засада и голът не бе признат.

Само пет минути след това се стигна до изключително дискусионна ситуация. В половината на Реал имаше сблъсък между Родриго и Лукас Окампос, при което аржентинецът падна на земята. Съдията Рикардо де Бургос Бенгоечеа не отсъди нарушение и играта продължи, но впоследствие наду свирката, което не бе чуто от играчите на столичния тим и Джуд Белингам я прати във вратата, като очаквано, попадението не бе зачетено, а това разгневи гостите.

В 23-ата минута се стигна до първата чиста ситуация за домакините. Иван Ркаитич получи топката в наказателното поле, нагласи си я и нанесе удар към далечния десен ъгъл, но на голлинията бе застанал Дани Карвахал, който очакваше изстрела на хърватина и изчисти току преди топката да попадне в мрежата. Секунди по-късно Кепа Арисабалага се отличи с отлично спасяване при удар на Окампос.

Винисиус Жуниор проби опасно малко след това и нанесе удар, който вратарят Ориан Ниланд успя да спаси. Динамиката на мача продължи да се вдига и Севиля веднага отговори с удар на Джибрил Соу, който премина много близо до вратата на Реал Мадрид. Първата част завърши с натиск на Реал, като в 40-ата минута дълъг пас на Дейвид Алаба намери Винисиус, който овладя с едно докосване и стреля в средата, но вратарят спаси.

Севиля създаде първото опасно положение през второто полувреме. Само минута след началото на втората част висока топка намери Иван Ракитич, който отигра с глава и нанесе удар към десния ъгъл на вратата, пазена от Кепа Арисабалага, но испанският страж внимаваше и с брилянтна намеса отрази изстрела.

Четири минути след това Тони Кроос нанесе удар от средна дистанция, който премина на сантиметри от десния страничен стълб. Шест минути след това Реал бе много близо до гол, след като Родриго засече добро подаване към долния ляв ъгъл, но Ниланд реагира отлично и изби в ъглов удар.

В 74-ата минута Севиля изненадващо излезе напред в резултата. След центриране отляво Юсеф Ен Несири засече с глава и нанесе удар, който рикошира в Дейвид Алаба и остави безпомощен Кепа Арисабалафа.

Само четири минути след това Реал Мадрид стигна до изравнително попадение. При центриране отдясно от свободен удар Тони Кроос качи топката на главата на Дани Карвахал, който нанесе превъзходен удар в близкия ляв ъгъл и не остави шансове на вратаря – 1:1.

В 81-вата минута Серхио Рамос засече с глава и бе много близо до това да вкара на бившия си тим, в който прекара 16 години, но сънародникът му Кепа Арисабалага се отчете с блестяща намеса. Дълбоко в добавеното време при центриране на Сусо от свободен удар близо до наказателното поле Рамос нанесе удар от много близка дистанция, но не уцели вратата, а това бе и последното интересно положение в срещата.