Европейският клубен шампион Манчестър Сити гостува на Йънг Бойс в среща от група от група "G" на Шампионската лига. "Гражданите" взеха две победи в първите си два мача и са начело в класирането, а техният съперник има 1 точка и дели третата позиция с Цървена звезда. Отборът на Пеп Гуардиола не е в най-добрата си форма, но през уикенда постигна важен успех над Брайтън, а днес ще се опита да направи нова крачка към това да си осигури място на осминафиналите в ШЛ.

Йънг Бойс е втори в първенството на Швейцария, но с мач по-малко от лидера ФК Цюрих. През уикенда двата тима се изправиха един срещу друг и направиха нулево равенство. Седрик Итен се завръща в стартовия състав на Йънг Бойс и ще си партнира в предни позиции с Мешак Елия. Зад тях ще действа Филип Угринич, а по-дефанзивни функции в средата на терена ще имат Шейк Ниасе, Сандро Лаупер и Жоел Монтейро. На пейката е голмайсторът на отбора от началото на сезона Жан-Пиер Нсаме.

STARTING 1️⃣1️⃣
So spielt YB heute gegen Manchester City 💛🖤
YB ohne Imeri (verletzt), Rrudhani, Zbinden (nicht im Aufgebot), Deme (U19). #BSCYB #YBMCI pic.twitter.com/Pt74iKFOYq

— BSC YOUNG BOYS (@BSC_YB) October 25, 2023

В стартовите 11 на Ман Сити има цели 7 промени в сравнение с последния мач. Атаката ще води Ерлинг Холанд, подпомаган по фалнговете от Жереми Доку и Джак Грийлиш. Едерсон се завръща под рамката, а четиримата бранители са Рико Люис, Мануел Аканжи, Рубен Диаш и Нейтън Аке. В халфовата линия започват Родри и Матео Ковачич, а малко пред тях ще играе Матеуш Нунеш. Сред резервите остават Кайл Уокър, Йошко Гвардиол, Бернардо Силва, Фил Фоудън и Хулиан Алварес. 

Tonight's squad in Bern! 🩵

XI | Ederson, Lewis, Akanji, Dias (C), Ake, Rodrigo, Kovacic, Nunes, Grealish, Doku, Haaland

SUBS | Ortega Moreno, Carson, Walker, Phillips, Stones, Alvarez, Bernardo, Gomez, Gvardiol, Foden, Bobb, Hamilton#ManCity | #UCL pic.twitter.com/Kw121YqR1l

— Manchester City (@ManCity) October 25, 2023

До днес "небесносините" са се изправяли срещу съперник от Швейцария само веднъж. През сезон 2017/18 те срещнаха Базел на 1/8-финалите в Шампионската лига и постигнаха гръмка победа с 4:0 на "Санкт Якоб Парк", след което загубиха в реванша с 1:2, но въпреки това продължиха напред.

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!