Пари Сен Жермен се наложи с 3:0 над Милан на „Парк де Пренс“ в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Попаденията за ПСЖ отбелязаха Килиан Мбапе, Рандал Коло Муани и Канг-ин Лий, а гол на Усман Дембеле не бе зачетен.

В 32-рата минута парижани поведоха с гол на Мбапе след серия от финтове на нападателя. В 48-ата минута гол на Усман Дембеле не бе признат. Пет минути след това Рандал Коло Муани покачи на 2:0. Минута преди края на редовното време Канг-ин Лий оформи крайното 3:0.

С успеха ПСЖ оглави група F, считана за „групата на смъртта“, с актив от 6 точки и остави Милан на последното място с 2. Нюкасъл и Борусия Дортмунд са с по 4. В следващия кръг „росонерите“ посрещат парижани на „Сан Сиро“. Двубоят е на 7 ноември от 22:00ч.

В началния четвърт час ПСЖ владееше топката повече, но така и до положения пред някоя от двете врати не се стигна.

В 26-ата минута се стигна до първата по-любопитна ситуация. Рафаел Леао напредна по левия фланг, навлезе навътре и от границата на наказателното поле шутира, но покрай вратата на Джанлуиджи Донарума.

В 32-рата минута индивидуалната класа на Килиан Мбапе си каза думата. Голямата звезда на домакините получи топката от Уорън Заир Емери, след което направи няколко финта, с които елиминира Пиер Калулу, стреля прецизно към долния десен ъгъл и се разписа в мрежата на Майк Менян за 1:0.

В 43-ата минута Килиан Мбапе пусна хубаво подаване към Рандал Коло Муани, който стреля от границата на наказателното поле, но бе блокиран от Малик Тиау.

Две минути след началото на второто полувреме Оливие Жиру опита да прехвърли недобре излезлия Джанлуиджи Донарума, но Маркиньос изчисти още преди топката да е наближила голлинията.

В 48-ата минута след грешка в отбраната на Милан домакините организираха бърза контраатака, при която Витиня пусна брилянтно извеждащо подаване за Усман Дембеле на десния фланг, той навлезе в наказателното поле и с удар в долния ляв ъгъл се разписа, но голът не бе признат заради нарушение на Мануел Угарте.

Пет минути след това нямаше какво да спре ПСЖ да стигне до втори гол. Усман Дембеле стреля от близка дистанция, Майк Менян отрази, но при добавката Рандал Коло Муани не сгреши на празна врата и покачи на 2:0.

В 58-ата минута Килиан Мбапе шутира опасно, но Менян бе заел добра позиция и успя да избие.

Пет минути по-късно Милан отговори с добър пробив и удар на Кристиан Пулишич, който бе спасен от Джанлуиджи Донарума. В 67-ата минута Рафаел Леао пробва късмета си от границата на наказателното поле, но ударът му бе слаб и неточен.

В 78-ата минута Рафаел Леао получи добро подаване, навлезе в наказателното поле и опита изстрел с по-слабия ляв крак, който бе блокиран от Ашраф Хакими и топката излезе в корнер, от който не последва нищо интересно.

ПСЖ огранизира бърз контраатака в 82-рата минута, Ашраф Хакими намери Витиня на границата на наказателното поле, той продължи към Килиан Мбапе, който стреля към далечния долен ляв ъгъл, но Майк Менян се намеси и изби в левия страничен стълб.

Домакините реализираха и трето попадение в 89-ата минута. Уорън Заир-Емери проби отлично по десния фланг и пусна топката към наказателното поле, където Гонсало Рамош се размина с нея, но Канг-ин Лий засече и с хубав удар намери мрежата на Милан - 3:0.

Борусия Дортмунд се наложи с 1:0 при гостуването на Нюкасъл от група „F“ на Шампионска лига. Единственото попадение в двубоя реализира Феликс Нмеча в 45-ата минута. По този начин германският отбор записа първа победа с първия си гол и заплете още по-сериозно интригата в групата. „Свраките“ претърпяха първо поражение.

Първата възможност в двубоя се откри пред играчите на Борусия Дортмунд. Дониел Мален получи добър пас в наказателното поле на Нюкасъл и стреля, но Ник Поуп направи първата съществена вратарска намеса в двубоя. 

Антъни Гордън създаде първата опасност в мача пред вратата на Борусия, но ударът му бе отразен от Грегор Кобел. 

Вратарят на Нюкасъл Ник Поуп направи две феноменални спасявания в 10-ата минута. Той първо отрази много хубав удар на Дониел Мален, а след това веднага спаси удара на Никлас Фюлкруг. 

Домакините отговориха веднага в следващата атака. Александър Исак подаде към Антъни Гордън, който надбяга Емре Джан, след което стреля, но Грегор Кобел спаси. 

Дониел Мален отправи много мощен удар от около 21 метра, но изпрати топката над напречната греда и излезе в аут. 

Александър Исак получи контузия и бе принудително сменен в 15-ата минута от Калъм Уилсън. 

Четири минути по-късно Никлас Фюлкруг подаде към Дониел Мален в наказателното поле на домакините, а той стреля, но Дан Бърн успя да блокира удара му. 

Емре Джан получи контузия и в 42-ата минута бе сменен от Салих Йозджан.

Борусия Дортмунд поведе с 1:0 в 45-ата минута. Марко Ройс подаде към Нико Шлотербек, който намери с много добър Феликс Нмеча, а той не остави никакви шансове този път за Ник Поуп, пращайки топката в мрежата. 

Нюкасъл направи много голям пропуск в 56-ата минута. Пред Калъм Уилсън се откри страхотна възможност, но ударът му бе отразен от Грегор Кобел.

Джейкъб Мърфи влезе в игра в 65-ата минута, но само няколко минути по-късно получи контузия и в 70-ата минута на негово място се появи Джо Уилок. 

В 87-ата минута Мат Таргет центрира от фал в наказателното поле на Борусия, където Калъм Уилсън стреля с глава, но топката срещна напречната греда.