Порто записа втора поредна убедителна победа като гост в Шампионската лига в група "Н". След като в миналия кръг надвиха Шахтьор (Донецк) с 3:1, сега "драконите" разбиха Антверп с 4:1 при визитата си в Белгия. Домакините откриха през първата част чрез Алхасан Юсуф в 37-ата минута, но през втората част бяха пометени от португалския гранд, като Еванилсон се отчете с хеттрик в 47-ата, 69-ата и 84-ата минута, а освен него се разписа и Стивън Еустакио в 54-тата минута.

В 37-ата минута домакините поведоха, след като удар на играч на Антверп се отби в тялото на защитник и топката попадна в Юсуф, който я прати в мрежата за 1:0.

През втората част обаче Порто бързо изравни. В 47-ата минута Еванилсон стреля от границата на наказателното поле и след рикошет кълбото се оплете в мрежата за 1:1.

В 54-тата минута Жоао Марио финтира защитник и подаде на Еустакио, който бе точен за 1:2.

Отново Еванилсон вкара хубаво попадение в 69-ата минута. Пепе получи дълга топка и я свали към бразилския нападател, който от воле порази вратата за 1:3.

Бразилецът оформи своя хеттрик в 84-тата минута. Той бе изведен зад защитата от Мехди Тареми и прехвърли вратаря за 1:4.

Така Порто събра актив от 6 точки и заема второто място в групата. Антверп остава на последното 4-то място с нулев актив.

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние!  Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!