Церемонията за връчването на наградите "Златната топка" може да бъде планирана по-добре, тъй като английските националки не могат да присъстват, съжали Джорджа Стенуей, цитирана от АФП. Церемонията в Париж ще се проведе тази вечер, а Англия има мач утре с тима на Белгия от Лигата на нациите. "Жалко е, че не можем да присъстваме", каза Стенуей, която е състезателка на Байерн Мюнхен и на националния тим. "Ако събитието бе по-добре планирано, това щеше да позволи на много състезателки да присъстват", каза още тя. 

24-годишната англичанка е сред номинираните за "Златната топка" през 2023 година, като в списъка са и сънародничките й Мери Ърпс, Мили Брайт и Рейчъл Дейли от тима, който стане световен вицешампион и е носител на европейската титла. Те са разговаряли помежду си и са стигнали до извода, че "би било по-справедливо в бъдеще церемонията да не е вечерта преди официален мач". 

Да не присъстват на церемонията в театър "Шатле" във френската столица е разочароващо, защото "Това вероятно е единствен шанс в живота. Не знаем дали ще бъдем номинирани отново. Това беше възможност да бъдем там и да се почувстваме като звезди сред звезди", каза още англичанката. Тимът на Испания, който е световен шампион, ще срещне във вторник отбора на Швейцария. Халфът на испанките Айтана Бонмати е фаворитка за "Златната топка", която през последните две години бе печелена от съотборничката й в Барселона и националния отбор Алексия Путеяс.

БТА

Последвайте канала ни в