Нападателят на Наполи Джакомо Распадори разкри как е решил да изпълни страхотния пряк свободен удар, с който донесе равенството на своя отбор при домакинството срещу Милан, завършило 2:2.

Легендарният италиански голмайстор Алесандро Дел Пиеро беше в студиото на “Скай Спорт”, за да анализира двубоя, като не пропусна да похвали Распадори за впечатляващия му гол, подчертавайки силата и техниката на удара. На свой ред 23-годишният играч изрази своята благодарност за ласкавите думи на някогашната звезда на Ювентус. “Вълнуващо е да чуя как той коментира моя пряк свободен удар. Гледал съм много от изпълненията на Дел Пиеро от фалове и не се случва всеки ден да чуя подобни неща от майстор като него”, коментира Распадори.

Дел Пиеро също така го попита кога е решил да изпълни прекия свободен удар по този начин. “Когато Матео Политано направи залъгващо движение сякаш щеше той да стреля. Щом стана това, Майк Менян направи стъпка (вдясно - б.р.). Идеята ми беше да насоча топката над стената от играчи, но щом видях стъпката на вратаря, промених решението си и избрах да се целя в близката греда”, отговори италианският национал, който при своето изпълнение завъртя топката покрай изградената преграда от футболисти.

Междувременно, Дел Пиеро посочи какво трябва да подобри Рафаел Леао, за да стане още по-ключов играч за Милан. “Головете са важни, но е необходимо той да има по-голяво присъствие в мачовете на Милан. Постоянството и присъствието на терена са характеристики, които могат да накарат хората да те определят като един различен играч. Всички имат очаквания към него. Надеждите на всички са да разполагат с футболист, който е способен да прави разликата във всеки двубой. Това е последната стъпка, която той трябва да направи”, заяви великият италианец.

Последвайте канала ни в