Изпълнителният директор на Серия “А” Луиджи Де Сиерво заяви, че наставникът на Рома Жозе Моуриньо си е търсел оправдание с оплакването си за провеждането на мача с Интер в неделя.

След загубата на “вълците” с 0:1 от “нерадзурите” Специалния изрази негодуванието си, че важният мач се е изиграл само три дни след победата на Рома с 2:0 над Славия (Прага) в Лига Европа. Де Сиерво обаче беше категоричен, че това е бил подходящ ден за изиграването на двубой с подобен интерес от страна на феновете.

“Уважавам Моуриньо заради това, което прави за Рома и футбола, но, честно казано, неговото изказване прозвуча като оправдание. Той е професионалист, който познава света на спорта. Само погледнете Барселона, които играха в Шампионска лига в сряда и след това се изправиха срещу Реал Мадрид в Ел Класико в събота от 16 часа (местно време - б.р.). Нямаше друг начин, по който да действаме. Такъв важен мач трябва да се изиграе по време на праймтайм”, заяви Де Сиерво пред Rai Gr Parlamento.

Serie A admin Luigi De Siervo: "Mourinho's words? I respect him for what he does for Roma and for football, but his statements against the Serie A calendar sounded like an alibi." https://t.co/6L40APDgAO

— RomaPress (@ASRomaPress) October 30, 2023

Междувременно, “Кориере дело спорт” информира за любопитна случка покрай вчерашния мач, свързана с Моуриньо. Според изданието португалецът, който беше в ложите на "Джузепе Меаца" заради наказание, на излизане от стадиона се пошегувал с хора с анцузи на Интер заради решението на привържениците на тима да използват свирки срещу нападателя на "вълците" Ромелу Лукаку по време на двубоя. “Имате ли една и за мен? Мисля, че може да ми е от полза”, казал им наставникът със саркастичен тон.

Последвайте канала ни в