Новото попълнение на Реал Мадрид Ендрик даде първата си пресконференция като футболист на клуба, след като по-рано днес беше представен пред около 40 хиляди фенове на “Сантиаго Бернабеу”. 18-годишният бразилец неколкократно изрази радостта си от своя трансфер, определяйки преминаването си в европейския клубен шампион като сбъдната мечта. Младият нападател също така подчерта, че първото му желание в новия му тим е да се учи и да помага на съотборниците си да продължат да печелят трофеи.

“Много съм щастлив, както казах и на терена. Още от малък ми беше мечта да играя в Реал Мадрид. Благодаря много на Бог, защото само Той знае през какво съм преминал. Това е много голяма отговорност. Не очаквах да заплача, просто още от малък обичам Реал Мадрид. Видях Кристиано Роналдо и затова исках да науча нещо повече за отбора. Преди години потърсих информация за всички клубни идоли, включително и за Емилио Бутрагеньо (който е до него - б.р.). Още от малък бях влюбен в Реал Мадрид. Не исках да плача, но това ми дойде от душата. Много съм доволен, хората до мен също са щастливи. Обичам семейството си и ако то е радостно, и аз съм такъв. Да видя как майка ми и баща ми плачат… Това ми докосна сърцето. Сбъдна се една моя мечта, която беше и на семейството ми. Очаквам да празнувам много победи тук.

🗣️ Endrick: "I became a Real Madrid fan because of Cristiano Ronaldo. I am a huge fan, I wanted to play here like he did, I looked up all club legends, Emilio Butragueño too (points to him)." pic.twitter.com/JPjXkXoQGw

— Madrid Zone (@theMadridZone) July 27, 2024

Винисиус Жуниор, Родриго и Едер Милитао много ми помогнаха. Те ми разказаха за Реал Мадрид, тренировките и мачовете. Бях фокусиран върху Копа Америка, но се надявам, че ще можем да си говорим още повече и да завържем силно приятелство, за да помагаме на Реал Мадрид. Дали мисля за преотстъпване? От малък съм влюбен в Реал Мадрид и исках да дойда тук. Когато започнаха преговорите за мен, единственото, за което питах, беше дали те са водени от Реал Мадрид. Не се интересувах от нито един друг клуб. Слава богу, сега съм в клуба, за който си мечтаех. Дано да остана тук през цялата ми кариера. Дали ме плаши това, че съм само на 18 години? Щом Бог ми е дал тази възможност, значи е наясно, че мога да бъда тук. Сега трябва да се уча и да работя. Дай Боже винаги ще разполагам и със съветите на Вини и Тибо Куртоа… Това, което трябва да правя, е да се уча. Колкото повече научавам, толкова по-добре.

🗣️ Endrick: "Staring XI spot? I can't focus on those things. I can only say that I'm very happy at Madrid. I'll learn a lot from great players and I just want to help them and follow their advice. Right now I'm focused on that, on learning and helping." pic.twitter.com/eRfts7Bduh

— Madrid Zone (@theMadridZone) July 27, 2024

Не очаквах да има толкова хора на представянето ми. Когато излязох на терена и видях пълните трибуни, аз си казах: “Тези фенове са невероятни”. Те ме приеха много добре, доста съм доволен. Супер специално е, че стадионът скандираше името ми както за мен, така и за семейството ми. В началото изпитвах голямо напрежение, но престанах да обръщам внимание на това, защото искам семейството ми да е щастливо. Трябва да бъда добре и да съм с тях, а не да мисля за напрежението. Ако са на стадиона и аз вкарам гол, тяхното щастие ще се види на лицата им. Или ако победи моят отбор. Искам само всички мои близки хора да са радостни. Щастлив съм да имам такова семейство.

🗣️ Endrick: "When I found out Real Madrid wanted to sign me? I always wanted to play here. I became very excited. I was very happy to sit next to Florentino Perez and sign the contract." pic.twitter.com/7S45XYYKC4

— Madrid Zone (@theMadridZone) July 27, 2024

Европейският футбол е различен. Имах възможността да играя срещу Испания на “Сантиаго Бернабеу”, като успях да вкарам гол. Също така успях да видя скоростта на мачовете, личи си динамиката на играта. Това са различни стилове на игра. Сега ще тренирам и ще работя доста. Ако е възможно, искам да спечеля всички трофеи. Искам да помагам на Реал Мадрид да печели. Колкото повече трофеи спечелим, толкова по-добре. Надявам се да помогна за завоюването на различни трофеи и да натрупаме още такива. Ще се опитам да спечеля всичко. Винаги съм обичал Реал Мадрид и се надявам да остана тук до живот. Щастлив съм, че подписах с президента. Това, което искам, е да остана тук завинаги”, коментира Ендрик на пресконференцията си.

Следвай ни: