След като Ювентус си осигури близо 50 млн. евро от очакваните продажби на крилото Матиас Соуле и защитника Дийн Хуйсен, съответно в Рома и Борнемут, клубът е готов да предприеме офанзива за атакуващия халф на Аталанта Тюн Копмайнерс, пише “Гадзета дело спорт”.

Според информацията “Старата госпожа” подготвя оферта на обща стойност 45 млн. евро. Тъй като цената на нидерландския национал е 60 млн. евро, по всяка вероятност бергамаските ще отхвърлят това предложение. От торинския гранд обаче разчитат, че впоследствие “нерадзурите” ще намалят своите искания и разминаванията между двете страни ще бъдат покрити с бонуси и процент от следваща продажба на играча. Самият Копмайнерс има желание да се присъедини към Ювентус, като се очаква да прояви инициатива да убеди Аталанта да го пусне, но без да оказва натиск върху клуба. Смята се, че 26-годишният футболист вече се е споразумял с “бианконерите” за договор до лятото на 2029-а при заплата от 4,5 млн. евро на сезон.

🚨 Juventus are set to make a €45M offer to Atalanta for Dutch midfielder Teun Koopmeiners. 🇳🇱

(Source: Gazzetta dello Sport) pic.twitter.com/dsGO3tRueC

— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) July 27, 2024

Междувременно, Ювентус напредва в преговорите с Ница за Жан-Клер Тодибо. Защитникът е готов да премине на “Алианц Стейдиъм”, а клубът му е отворен към сделка за първоначален наем с опция за закупуване, която при определени условия ще се превърне превърне в задължителна. Общата стойност на трансфера може да възлезе на 30-35 млн. евро с бонуси.

Следвай ни: