Илиян Трифонов е новият старши треньор на „Етър“ U17! Той заменя на поста оттеглилия се Николай Катъров, съобщи директорът на ДЮШ на „виолетовите“ Стефан Ангелов.

Илко Трифонов е отлично познато име в българския футбол. Роден е на 30 септември 1984 г. и има стотици мачове в Първа, Втора и Трета лига, преди това и 20 мача за младежкия национален отбор на България до 21 г. Юноша е на “виолетовите”, преминал през всички възрасти и е един от малкото футболисти, играл в трите формации – “Етър”, “Етър 1924” и “Етър ВТ”, като бе и капитан на “болярите”.

Играл е още в “Славия”, “Любимец”, “Видима-Раковски”, “Трявна” и “Севлиево”, а след края на кариерата си работи за „Белица-2017“ (Килифарево), „Севлиево“ и др.

„Наясно съм с какво се захващам и съм зареден с положителна емоция! Ще направя всичко възможно да вдигнем нивото и резултатите. Предстои ни много работа – както физически, така и тактически и психологически. Има какво да надграждаме, но най-важното е момчетата да имат желание за работа, дисциплина и уважение – това са нещата, на които най-много държа“, коментира Илиян Трифонов.

Той ще дебютира начело на „Етър“ U17 на 18 септември в следващото домакинство срещу „Пловдив 2015“.

 

Свищовският „Академик“ взе втора поредна минимална победа с 1:0 у дома, този път над дублиращия отбор на „Етър“ в равностоен мач.

Домакините поведоха още в 10-ата минута, когато новото попълнение Кристиян Албертов Иванов финтира двама бранители и стреля в ъгъла – 1:0. Младите етърци веднага реагираха на получения гол и в следващите минути обсадиха свищовската врата, като изпълниха няколко корнера. При един от тях след директен удар на Павел Иванов топката срещна близката греда, а добавката на Калоян Ненчев бе блокирана.

До почивката и двата тима имаха възможности, като при атака на „Академик“ Антони Ангелов изби пред вратата, а за гостите далечен удар на Никифор Гълъбов бе боксиран от вратаря Християн Стоянов. Нов удар на свищовлии в началото на втората част мина до гредата, същото стори и Димитър Николов в 62-ата минута от удобна позиция.

В 75-ата минута Калоян Ненчев от фаул прехвърли стената и вратарят изпусна топката, но защитник с глава я извади в корнер. Седем минути преди края на мача етърци останаха в намален състав, след като Денислав Георгиев получи директен червен картон за влизане в краката на съперник.

„Академик“: Християн Стоянов, Ангел Ангелов, Али Ахмед, Несин Айхан, Калоян Митев, Борислав Марков, Димитър Николов, Петър Кр. Петров, Петър Д. Петров, Кристиян Алб. Иванов, Кристиян Б. Иванов.

„Етър-2“: Иван Петров, Боян Вълчев, Светломир Събев, Антони Ангелов, Денислав Георгиев, Йоан Маринов, Калоян Ненчев, Никифор Гълъбов, Павел Иванов, Стефан Йорданов, Тонислав Донков.