Опитният сръбски център Марко Подрасчанин се завърна официално в Кучине Лубе (Чивитанова), съобщиха от клуба. 37-годишният Подрасчанин е подписал двугодишен договор като свободен агент.

Потке, както е известен сърбинът, се отказа от националния отбор след края на Олимпиадата в Париж 2024, е сменил спортната си федерация от сръбска на италианска и така няма да заема място на чужденец. Подрасчанин вече се включи в подготовката на тима за новия сезон, като Лубе започва в Суперлигата с домакинство на Падуа тази събота.

При предишният престой на Марко Подрасчанин в Лубе (2008-2016), в част от който носеше и капитанската лента, спечели 2 титли на Италия, една Купа на страната, 3 Суперкупи и веднъж третия по сила евротурнир "Чалъндж Къп" през 2011-а година.

"Преди осем години обещах, че ще се върна в Лубе и удържах на думата си! Щастлив съм, че мога да завърша кариерата си в любимия си отбор. Завърших няколко добри приключения, първо с Перуджа и след това с Тренто, като черешката на торта беше спечелването на моята първа Шампионска лига. Но чувствата ме върнаха тук, това беше точното време да се върна! Нямам търпение да изляза на терена и да се забавлявам отново с красивата фланелка на Лубе. Отново намерих толкова много приятели, сякаш никога не съм си тръгвал. Искам да кажа, че отборът може да е млад, но е наистина талантлив и има състезатели, които бяха страхотни на Олимпиадата. Много се радвам, че отново открих фенгрупата Хищниците, но искам да ги помоля да имат малко търпение, защото отборът е смес от младост и опит и ще повиши нивото си с течение на времето. Има потенциал за преследване на големи цели, дори ако на хартия отбори като Перуджа и Тренто са фаворити. В тези седмици на подготовка бях впечатлен от постоянното израстване на колектива. Можем ли да бъдем изненада? Наистина мисля така! Бих искал да благодаря на Лубе, не само защото приеха молбата ми да се върна, но и защото първо ми позволиха да участвам на Игрите в Париж 2024 със Сърбия, приемайки и неизбежното забавяне по бюрократични причини смяната на спортната ми федерация. Наистина го оцених!", заяви Подрасчанин пред клубния сайт.

Следвай ни: