Трима от титулярните футболисти на ЦСКА са с изтичащи договори през следващото лято, съобщава  "Тема Спорт".

Става въпрос за Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо и Тибо Вион. Добре известно е, че ако играчите влязат в последните 6 месеца от контрактите си, което би се случило през януари, те могат да преговарят свободно с други клубове, където да преминат като свободни агенти след края на сезона. Очаква се от Борисовата градина да не позволят това да се случи и до края на есента да постигнат споразумение с триото за удължаване на техните договори. Това обаче до момента не е станало.

Норвежецът Линдсет, който пристигна в ЦСКА от Сарпсборг през лятото на 2022 година и бързо се утвърди като водещ футболист в състава, сам призна на пресконференция наскоро, че е подписал за 3 сезона с "армейците" и в момента е концентриран изцяло върху изпълнението на своя контракт. Плеймейкърът до момента печели най-много доверието на треньора Александър Томаш спрямо сънародниците си Тобиас Хайнц и Улаус Скаршем. Затова и намеренията в ЦСКА са да задържат норвежеца, макар че от няколко месеца така и не намира оптималната си форма.

Друг член на халфовата линия - Марселино Кареасо, също е с изтичащ договор. Припомняме, че през лятото руският Химки отправи оферта за неговите права, която "червените" отказаха.