Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг отрече да се притеснява за свое възможно уволнение, изразявайки убеденост, че отборът ще успее да преодолее кризата, в която се намира от началото на сезона. Нидерландският специалист увери, че разполага с подкрепата на клубното ръководство, като подчерта преходния период в тима, изтъквайки колекцията си от трофеи през последните години.

“Ще направим този сезон успешен. Нищо не е лесно, но няма причина да изпадам в паника. Често се случва в моите отбори да срещаме проблеми, но можем да ги разрешим, този тим може да го направи. Дали ще остана и след предстоящите два мача? Не мисля за това и не се притеснявам. През лятото създадохме сплотеност със собствениците и ръководството. Постигнахме споразумение, с което всички се съгласихме. Знаем, че стратегията ни е да развием млади играчи в един преходен период. Също така през май им беше ясно, че през последните ми шест сезона винаги съм печелил трофеи, а ние се целим именно в това.

"Nothing for me to panic about" ❌

Erik ten Hag is confident his Manchester United side can sort out their problems 💪 pic.twitter.com/2nAstRgXZb

— Sky Sports News (@SkySportsNews) October 2, 2024

Ако загубиш своята вяра, губиш всичко. Трябва да продължим напред и да се придържаме към плана. От дълго време сме в преходен период в Манчестър Юнайтед. От момента, в който дойдох, беше ясно, че е необходима промяна. Трябваше да заменим някои по-възрастни играчи. Изборът ни беше да налагаме млади играчи, като е необходимо време, за да се усвоят посланията и стила на игра, както и да се въведе нова култура. Междувременно, трябва и да побеждаваш. Мисля, че през последните две години доказахме, че печелим. Доказал съм в кариерата ми, че винаги успявам да спечеля. Имам осем трофея през последните шест години.

𝐄𝐫𝐢𝐤 𝐭𝐞𝐧 𝐇𝐚𝐠: I can win a trophy at Manchester United this season#TelegraphFootball | #MUFC

— Telegraph Football (@TeleFootball) October 2, 2024

Когато футболистите се представят зле, това означава, че не съм си свършил работата чудесно, защото те не играят така, както аз съм очаквал от тях. Ние сме заедно в тази ситуация и трябва задружно да се борим, за да излезем от нея. Видяхме, че в този колектив има добър дух. Въпреки всички пречки (в мача с Тотнъм - б.р.) играчите продължиха да се стараят. Виждаш духа в този състав и че хората в него искат да се борят един за друг. Също така се видя, че феновете бяха разочаровани, но продължиха да бъдат с нас и да ни подкрепят от началото до края. Ние сме заедно в това”, заяви Тен Хаг в интервю за “Скай Спортс”.

Следвай ни: