Тази вечер вниманието на феновете ще бъде приковано от втората вечер за тази седмица с мачове от Шампионската лига. Програмата ще ни представи нови девет сблъсъка, които са трудни за прогнозиране и ще предложат много нови емоции. Sportal.bg ви предоставя уникалната възможност да проследите всички късни срещи в комбинирано предаване.

Ранните сблъсъци от 19:45 са два. Първият от тях ще ни предложи приятната изненада на миналогодишния сезон в Ла Лига - Жирона срещу нидерландския гранд Фейенорд. И двата тима допуснаха поражения в първите си мачове и ще потърсят положителен резултат в днешния ден, за да могат да запазят по-сериозни шансове за добро представяне в турнира. В другата среща Щахтьор (Донецк) ще приеме Аталанта. Тук също интригата продължава да е сериозна, след като в първите си мачове и двата отбора спечелиха по една точка при нулеви равенства.

В късните сблъсъци от 22:00 пък излизат някои от европейските грандове в лицето на Реал Мадрид, Ливърпул, Байерн (Мюнхен), Ювентус и Атлетико Мадрид. Вероятно най-голям интерес и непредвидимост във феновете предизвиква сблъсъка между баварците и Астън Вила. Футболистите на Венсан Компани започнаха впечатляващо кампанията си в Шампионската лига, след като отбелязаха девет попадения в мрежата на Динамо (Загреб). От своя страна английският тим също се завърна подобаващо след дълго отсъствие и спечели с класически резултат срещу Йънг Бойс.

Реал Мадрид започна тазгодишния си сезон в Европа с не толкова убедителен успех на Щутгарт, колкото изглежда от цифровото изражение (3:1), тъй като хората на Карло Анчелоти вкараха последните две попадения едва в края на мача. Тази вечер те имат не лека задача в гостуването си на един от най-стабилните френски отбори в последните години Лил. “Мастифите” пък загубиха от Спортинг (Лисабон) и сега ще се опитат да донесат малко повече радост на феновете си. Добрата новина за Анчелоти е, че контузията на Мбапе е отшумяла и той пътува с тима.

🛬🇫🇷 ¡Ya estamos en Lille!#UCL pic.twitter.com/nenit5A7z1

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) October 1, 2024

Ливърпул ще приеме Болоня в друг от най-очакваните мачове тази вечер. Възпитаниците на Арне Слот правят така, че феновете на тима от началото на този сезон почти да не усещат отсъствието на толкова важна фигура, каквато бе Юрген Клоп. Мърсисайдци надделяха с уверена игра на старта в гостуването си на друг гранд - Милан. Сега ще искат да затвърдят това впечатление срещу “хрътките”, които пък взеха само точка в домакинството си на Шахтьор преди седмица.

Ювентус не демонстрира най-доброто си лице, но все пак постигна спокойна победа в дебютния си сблъсък за тази година срещу ПСВ Айндховен. Сега обаче футболистите на Тиаго Мота ще имат доста по-трудна задача в гостуването си на РБ Лайпциг, който преди седмица допусна загуба в гостуването си на Атлетико Мадрид. Именно мадридчани пък ще имат не по-лека задача да се изправят срещу Бенфика на “Луж”. “Лисабонските орли” започнаха положително сезона си в Шампионската лига с успех над Цървена звезда в Белград.

Динамо (Загреб) получи цели девет гола от Байерн (Мюнхен) и със сигурност хърватите ще се опитат да се реваншират пред собствените си феновете. Това обаче няма да е никак лесна задача в домакинството им на Монако, след като тимът от княжевството надделя над Барселона насред “Камп Ноу”.

Следвай ни: