Наследникът на британската корона принц Хари не скри емоциите си при сензационната победата на любимия си отбор Астън Вила с 1:0 над Байерн в мач от основната фаза на Шампионската лига.

42-годишният принц на Уелс, който е и президент на Футболната асоциация на Англия, подкрепяше „виланите“ от трибуните на „Вила Парк“, а телевизионните камери показаха как ликува в 22-ата минута след гола на Паул Торес, който впоследствие беше отменен заради засада.

Нищо обаче не можеше да помрачи радостта на големия син на крал Чарлз III при гола на резервата Джон Дуран в 79-ата минута, който донесе победата на Астън Вила. 20-годишният колумбийският национал се превръща в тайното оръжие на мениджъра Унай Емери, след като от началото на сезона има пет вкарани попадения в ролята на резерва.

„Загубих си гласа. Не мога да повярвам. 42 години по-късно Астън Вила отново бие Байерн“, заяви след мача принц Уилям, който е роден само месец след победния за „виланите“ финал за КЕШ през 1982 г.

Героите на тима от Бирмингам, победил баварците с 1:0 на финала в Ротердам на 26 май 1982 г., се събраха на стадион „Вила Парк“ преди снощния мач. Те си направиха обща снимка, на която присъства и принц Уилям, а в центъра беше шампионския клубен трофей на Европа.