“Мачове като този срещу Реал Мадрид ще останат завинаги в спомените на феновете, футболистите, треньорите и всички служители на Лил”, заяви развълнуваният треньор на отбора Бруно Женесио след успеха с 1:0 над носителите на трофея в Шампионската лига - Реал Мадрид. С победата специалистът се превърна в едва третият треньор след Юрген Клон и Диего Симеоне, който е побеждавал в Европа и трите светила на скамейката - Пеп Гуардиола, Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти.

"Точно това е причината да работим във футбола - за да споделяме емоциите с нашите фенове, в съблекалнята, със семействата ни и с всички, които работят в клуба. Това прави спорта толкова приятен. Това са моментите, които ще останат завинаги в спомените ни", заяви треньорът на Лил, цитиран на официалния уебсайт на УЕФА.

With his win with Lille against Real Madrid tonight, Bruno Genesio is only the third manager in history to have beaten
Pep Guardiola, José Mourinho and Carlo Ancelotti in Europe. The other two are Jurgen Klopp and Diego Simeone!😳😳

— Julien Laurens (@LaurensJulien) October 2, 2024

"Лично за мен най-важните неща, които видях в този мач, са секундите след гола и след последния съдийски сигнал. Моментът, в който играчите отидоха да празнуват с феновете и също така минутите, които прекарахме в съблекалнята след края на двубоя", добави той.

Един от най-добрите футболисти на терена бе халфът на французите Аюб Буади, който навърши 17 години в деня на мача - в сряда.

"Какъв по-добър начин да отпразнуваш 17-ия си рожден ден от победа и чудесна игра. Той показа колко е талантлив, показа и потенциала си. На това е способен той. По-рано през сезона Аюб лекуваше травма в гърба и това забави леко прогреса му, но днес всичко се отплати за него. Кариерите на много футболисти са тръгнали от вечер като тази, в която всички разбират кой си", каза още Женесио.

"Играхме със спокойствие и показахме пълния ни потенциал. Защитавахме се добре и не се плашехме от името на съперника. Вкарахме в най-удобния момент, точно преди почивката, а след нея продължихме да бъдем спокойни. Бяхме много добре подготвени и всички играха добре. Тази вечер е за клуба, за феновете и всички около нас”, завърши щастливият наставник на Лил.

Следвай ни: