Гръцките власти арестуваха осем румънски фенове по силата на закона за футболно хулиганство, след като нож и сгъваема палка бяха намерени в микробуса, с който те пътуваха за мача на ФКСБ от Лига Европа довечера срещу ПАОК.

Привържениците са били в колона от два микробуса и една кола, пътуваща към Солун за двубоя, когато превозните им средства са били претърсени на граничния пункт “Промахонас” между България и Гърция, съобщиха от полицията.

02.10.2024, PAOK🇬🇷 - FCSB🇹🇩 Info before tomorrow match; 6 FCSB fans have been arrested in promachonas (village in the border of Bulgaria and Greece) for gun possession and drug use, check more here: https://t.co/Qn37oGn4tn pic.twitter.com/tkLuY4TtPz

— Hooligans.cz Official (@hooliganscz1999) October 2, 2024

Те са задържани вследствие на по-строгите правила, въведени като част от мерките срещу насилието на феновете, което съпътства гръцкия футбол в частност и спортните събития в страната като цяло от десетилетия.

Осемте мъже на възраст от 31 до 54 години са имали билети за мача в четвъртък вечерта, уточниха от полицията.

Те са арестувани по подозрение в нарушаване на законите за носене на оръжие, оказване на съпротива при арест и трябва да се явят в съда в петък.

Следвай ни: