Старши треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев говори след поражението на неговия тим от Рилски спортист с 81:99 в среща от първия кръг на Sesame НБЛ в “Арена Самоков”. Ето какво каза наставникът на плевенчани пред Sportal.bg:

“Ние сме по-слаби от тях. Това го показваме с играта си. Нормално е резултатите и победите да отиват за Самоков. Имахме няколко човека болни, някои го изкараха по-леко. Имаме голям проблем с високите играчи. Трудно запомнят какво да се играе в защита и нападение.

Разочарован съм от играча ни с най-голям потенциал - Дерик Кълвър. Той няма характер. Има такъв потенциал, такъв атлетизъм, а се влачи така по терена. Ако Крис и Виктор бяха здрави, даже нямаше да го използвам днес. Това щеше да бъде като предупреждение за него. Той след всякакви разговори не разбира. Може и да се разделим с него. Но за да го направим, ще трябва да вземем някой друг.

Всичко това с отпаданията на Черноморец и Ямбол се отразява негативно. Българският спорт е трагедия. Да не се заблуждаваме от Олимпиадата, че сме всели някакви медали. Никой не си направи анализ след предната Олимпиада как са и къде са медалите и вследствие на какво са. Спортът си загива, заедно с държавата”, заяви Минчев.

Следвай ни: