Рекордьорът по титли от “Големия шлем” и настоящ олимпийски шампион Новак Джокович трябваше да се труди извънредно за първата си победа на “Мастърс”-а в Шанхай. Ноле спаси сетболи и в крайна сметка с два тайбрека успя да преодолее коварния Алекс Микелсън със 7:6(3), 7:6(9) във втория кръг. 

Джокович участва в Шанхай за първи път от пет години насам и изигра едва втория си мач от US Open досега. Той преследва маркова титла номер 100 в кариерата си, но определено беше тестван още в първото си препятствие в китайския метрополитен град.

Ноле започна слабо и спечели само три точки в първите три гейма, макар да върна пробива изоставане в първия сет и да провокира тайбрек. Това беше 11-тият му спечелен “дълъг гейм” от 15 изиграни през сезона до момента, което е забележителна статистика.

Във втората част отново сърбинът изоставаше с пробив и 1:4 в резултата, но спаси два сетбола и впоследствие надделя коравия си противник, за да се класира за трети кръг. Там го очаква или Стан Вавринка, или Флавио Коболи. Програмата в Шанхай е сериозно затруднена от днешния дъжд, който не позволи да се завършат мачовете на откритите кортове. Само централният, където игра Джокович, има подвижен покрив.

Следвай ни: