Наставникът на Милан Пауло Фонсека призна, че все още отборът не показва истинското си лице в мачовете си през този сезон. На пресконференцията си преди утрешния мач с Фиорентина португалският специалист също така обясни защо използва едни и същи титуляри в последните двубои на “росонерите”.

“Последователността е важна в този период, в който имаме повече дни, в които да се възстановят играчите. Ако отборът се справя добре, важно е да задържим възможно най-много титуляри. Не, че нямам вяра в останалите. Рубен Лофтъс-Чийк и Самуел Чуквуезе например се вписват и работят добре. За мен обаче е важно в момента да имаме основа, която да подкрепя развитието на тима. След загубата от Байер (Леверкузен) съставът беше разочарован и ядосан, но въпреки това ми се струва, че имахме добри усещания през тази седмица. Отборът отново работи доста добре и искаме да спечелим. Винаги е трудно да играеш във Флоренция, където имат красив състав. За Милан по традиция е трудно да печели във Флоренция, но сме готови да изиграем страхотен мач.

Алваро Мората е добре и е готов за игра. Що се отнася до Страхиня Павлович, мисля, че е важно да имаме стабилност в защита. Смятам, че Матео Габия и Фикайо Томори изиграха страхотни мачове. Страхиня Павлович трябва да продължава да работи и ще има възможности. В момента двойката ни в центъра на отбраната се справя добре и е важно да продължава така. Аз съм треньорът на Милан и не иска да влияя върху Лучано Спалети, но мисля, че беше правилно да изпрати повиквателна на Матео Габия. Той е в страхотна форма, така че заслужено беше повикан. Много съм доволен, Матео Габия е чудесен професионалист. Ако някой тук заслужава повиквателна, това е именно той.

Давиде Калабрия все още има проблеми. Започна сезона с травма в прасеца, а докато се възстановяваше, контузи и другия си прасец. Заради тези проблеми не може да играе. Според мен все още не сме близо до истинския Милан. Трябва да правим повече и е вярно, че искам отбор, близък до това, което видяхме през второто полувреме срещу Леверкузен. Трябва да разберем, че всички мачове са различни. Ако искаме утре да бъдем като през втората част срещу Леверкузен, ще трябва да сме различни. Фиорентина ще използва персонална защита, но за мен си остава важно тимът да се развива”, коментира Фонсека, който няма да може да разчита утре не само на своя капитан, но също така на Лофтъс-Чийк и Лука Йович, които също са с травми.

Следвай ни: