Само няколко дни след гръмкото 7:1 над Селтик в Шампионската лига тимът на Борусия (Дортмунд) се сгромоляса срещу Унион (Берлин), отстъпвайки с 1:2 като гост. Това се случи в среща от 6-ия кръг на Бундеслигата, след която още на този етап вестфалци са пропуснали да спечелят в половината от двубоите си в първенството. При този резултат Байерн (Мюнхен) ще дръпне с 6 точки на “жълто-черните”, ако в неделя спечели своя мач от кръга, който е визита на Айнтрахт (Франкфурт).

Това е пето последователно гостуване на Дортмунд в Бундеслигата, в което отборът не успява да спечели. Победата на Унион пък позволи на столичани да задминат в класирането състава на Нури Шахин.

Борусия започна мача по сходен начин с този срещу Бохум преди седмица, когато набързо допусна два гола. Точни сега бяха Кевин Фогт от дузпа в 26-ата и Йорбе Вертесен в 45-ата.

И докато в предишния кръг Дортмунд все пак успя да обърне, сега номерът не сработи пак. Гостите успяха единствено да върнат един гол чрез Юлиан Риерсон в 62-рата, а в оставащия около половин час тимът на Унион издържа.

Следвай ни: