Лестър постигна първата си победа в Премиър лийг от началото на сезона, след като надделя с 1:0 над Борнемут на “Кинг Пауър Стейдиъм”. “Лисиците” имаха доста голям късмет в този двубой, тъй като през второто полувреме гостите доминираха изцяло и удариха на два пъти гредите, а гол на Кук бе отменен заради засада.

Домакините бяха по-добрият отбор през първото полувреме и заслужено имаха аванс на почивката. Факундо Буонаноте откри резултата в 16-ата минута след страхотен солов пробив отдясно и хубав удар под напречната греда. В 35-ата минута Варди пропусна отлична възможност да удвои, след като излезе очи в очи с вратаря, но стреля встрани.

В 49-ата минута Борнемут нямаше късмет, тъй като удар на Забарний с глава срещна гредата. Гостите продължиха да играят по-добре след почивката и в 66-ата минута Люис Кук помисли, че е изравнил резултата, но попадението бе отменено заради засада на Еванилсон.

Гредата помогна на Лестър за втори път в 72-рата минута след удар с глава на Уатара. В крайна сметка “лисиците” задържаха преднината си до края, като трябва да се отбележи солидното представяне на отбора на Стив Купър в защита.

Следвай ни: