Фрайбург победи Вердер (Бремен) с 1:0 като гост в мач от 6-тия кръг на Бундеслигата, а единственото попадение отбеляза японецът Рицу Доан в 75-ата минута.

Така Фрайбург взе трета победа в последните си четири мача, като се реваншира на феновете си за тежката загуба с 0:3 в предишния кръг от Санкт Паули, и се изкачи поне временно в топ 3 с 12 точки. Вердер пък поне засега остава на 10-а позиция.

#SVWSCF 0:1 (90.)
SCHLUUUUUUSS! pic.twitter.com/lryVRPqNOB

— SC Freiburg (@scfreiburg) October 5, 2024

През първата част двата тима си размениха по едно положение. В 17-ата минута Феликс Агу стреля опасно, но стражът на Фрайбург Ноа Атуболу успя да се намеси. В самия край на полувремето пък Винченцо Грифо от гостите нацели с шут страничната греда на Михаел Цетерер.

Втората част продължи с равностойна игра, за да се сетигне до 75-ата минута, когато след страхотна индивидуална акция Рицу Доан навлезе опасно и с хубав удар с левия крак се разписа за Фрайбург - 0:1. До края на срещата Митчел Вайзер беше близо до това да изравни резултата в продължението, но Атуболу отново се намеси страхотно. В самия край на мача пък Лукас Хьолер пропусна да удвои аванса на тима си, след като удара му мина с малко встрани, но в крайна сметка това не се оказа фатално.

Следвай ни: