Преотстъпеният в Ювентус Франсиско Консейсао може и да е изиграл едва 151 минути за тима през този сезон, но вече е убедил клубното ръководство да го купи от Порто през следващото лято, твърди “Гадзета дело спорт”.

Както е известно, двата клуба се споразумяха за обикновен наем на 21-годишното крило през настоящата кампания на обща стойност 10 млн. евро. Въпреки че в сделката не беше включена опция за закупуване, в “Старата госпожа” вече планират постоянен трансфер на играча срещу 30 млн. евро, каквато е откупната клауза в договора на португалския национал. В своите три мача като резерва през този сезон Консейсао има два гола и една асистенция, като беше с решаваща роля за успеха с 3:2 над РБ Лайпциг в Шампионската лига. Ето защо в торинския гранд са убедени, че си заслужава да го задържат в състава си и отвъд настоящата кампания.

Tomorrow, Conceiçao will start a match at the Allianz Stadium - His dad Sergio arrived yesterday in Turin and will be present to watch him. Juventus have decided to sign the young winger. #Juventus

[GdS] pic.twitter.com/YzxzMpcAA1

— Juventus News Live (@juvenewslive) October 5, 2024
Следвай ни: