Бившият халф на Левски Андриан Краев игра цял мач за Каса Пиа, но отборът му не успя да се противопостави на шампиона Спортинг (Лисабон), който записа осми пореден успех в Лига Португал. Попаденията за тима от "Жозе Алваладе" рализираха Даниел Браганса в 39-ата минута и Виктор Гьокереш от дузпа в 80-ата.

Краев се представи стабилно, но Каса Пиа допусна първа загуба от края на август и се намира на 11-о място в класирането с 8 точки. Спортинг пък е убедителен лидер с пълен актив от 24 точки. Втори е Порто с 18, а Бенфика има 16, но и двата тима са с мач по-малко от "лъвовете".

Спортинг игра в розови фланелки като част от кампанията за повишаване на осведомеността относно превенцията и ранната диагностика на рака на гърдата.

Отборът на Рубен Аморим пропусна няколко положения в началото, но стигна до гол в 39-ата минута, когато Тринкао проби и поднесе топката на Браганса, а за него остана по-лесното.

След почивката Спортнг продължи да има смазващо надмощие. Десетина минути преди края Краев и Рубен Клуйверт притиснаха Гьокереш в наказателното поле, а реферът прецени, че нидерландският бранител е извършил нарушение и му показа жълт картон, а Гьокереш се разписа от дузпата и вече има 11 попадения в Лига Португал.

В другите съботни мачове Жил Висенте разгроми Ещрела Амадора с 3:0, Морейрензе надви Санта Клара с 1:0, а Арука и АВС не се победиха - 1:1.

Следвай ни: