Макар и трудно, ПСВ Айндховен победи гостуващия Спарта (Ротердам) в 8-ия кръг на Ередивизи и продължава без загубена точка от началото на сезона. "Филипсите" се озоваха в ролята на догонващи още в началото, но до почивката обърнаха нещата в своя полза и имат аванс от 5 точки пред втория в класирането Утрехт.

Попадението за Спарта отбеляза норвежецът Тобиас Лауритсен в 10-ата минута. В 34-ата обаче Арно Версхаурен си вкара автогол, а в 37-ата ветеранът Люк де Йонг донесе победата на ПСВ.

Попадението на тарана беше много красиво, като той засече центриране отляво и заби топката под напречната греда. Така Де Йонг, който през седмицата изигра своя мач номер 300 за ПСВ, вече има 141 гола и 59 асистенции с екипа на нидерландския гранд.

В началото на втората част Матео Дамс от домакините получи червен картон, но това не попречи на шампионите да удържат преднината си. За Спарта загубата е втора през сезона и тимът от Ротердам е 9-и в подреждането с 10 точки.

Аутсайдерът Валвайк регистрира осмо поредно поражение, този път с 2:3 от Утрехт. НАК Бреда пък се наложи с 1:0 над НЕК Неймеген и се измъкна от зоната на изпадащите.

Следвай ни: