Санкт Паули загуби тежко с 0:3 вкъщи от Майнц 05 в мач от 6-тия кръг на Бундеслигата. За тима на Бо Хенриксен точен на два пъти бе Йонатан Буркарт (5', 62'), а още едно попадение добави Арминдо Зийб (15').

Така новакът Санкт Паули, който записа впечатляваща победа в предишния кръг с 3:0 като гост на Фрайбург и имаше два поредни мача без загуба, днес инкасира подобно поражение и остава на 15-а позиция с 4 точки. Майнц 05 пък записа втора победа и се изкачи на 10-а позиция.

Was ein Abend in Hamburg! ❤️🤍#Mainz05 #FCSPM05 pic.twitter.com/oJRegS9A38

— 1. FSV Mainz 05 (@1FSVMainz05) October 5, 2024

Гостите започнаха много по-добре мача и успяха да вкарат два бързи гола. Още в 5-ата минута Филип Мвене центрира, а стражът на Санкт Паули Никола Васил увисна лошо, от което се възползва Йонатан Буркарт, който с глава откри за 0:1. Майнц удвои аванса си в 15-ата минута, когато Надим Амири изведе отлично Арминдо Зийб, който не остави шансове на Васил и направи 0:2. Домакините опитаха да реагират и последваха опасни удари на Йоханес Егещайн, Оладапо Афалаян и Джаксън Ървайн, но всички те бяха отразени с вещина от Робин Центнер.

През втората част настроението в играта на Санкт Паули спадна още повече и тимът инкасира трети гол. В 62-рата Амири, който се отчете с втора асистенция, изведе отлично Буркарт, който успя да реализира втория си гол в мача и оформи крайното 0:3.

Следвай ни: