Отборът на Аталанта записа категоричен успех с 5:1 при домакинството си на Дженоа в двубой от седмия кръг на Серия "А" и така се завърна към победите в първенството след загубата с 2:3 от Комо и равенството 1:1 с Болоня.

С основна роля за погрома беше нападателят Матео Ретеги, който блесна с хеттрик и една асистенция. Шоуто на Ретеги започна в 24-тата минута, когато той се разписа след пас на Адемола Луукман. В 50-ата минута Пиерлуиджи Голини изби далечен шут на Едерсон, но със своята добавка Ретеги удвои аванса на бергамаските. Десет минути по-късно именно италианският национал с пета насочи топката към Едерсон, който беше точен за 3:0 със силен удар от границата на наказателното поле.

HAT-TRICK HERO 🎩🎩🎩#AtalantaGenoa #GoAtalantaGo ⚫🔵 pic.twitter.com/7yyq471eYb

— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) October 5, 2024

В 74-тата минута Ретеги оформи своя хеттрик от дузпа, която беше отсъдена след игра с ръка на резервата Алесандро Воляко. В 80-ата минута капитанът Мартен де Роон се възползва от избита топка след центриране от корнер и с чудесно воле отбеляза петия гол за домакините. Три минути по-късно “грифоните” все пак стигнаха до почетно попадение, което беше вкарано от влезлия като смяна Джеф Екатор след асистенция на появилия се от пейката Филипо Мелегони.

FULL TIME | Bellissima vittoria davanti alla nostra gente!

A crushing win in front of our fans 🖐️@acqua_lete | #AtalantaGenoa 5-1 FT #GoAtalantaGo ⚫️🔵 pic.twitter.com/u8ui2dZMra

— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) October 5, 2024
Следвай ни: