Интер посреща Торино в късния съботен мач от 7-ия кръг на Серия А, като и двата отбора са един до друг в класирането - на 4-о и 5-о място, с равни точки - 11. През седмицата "нерадзурите" спечелиха комфортна победа с 4:0 над Цървена звезда в Шампионската лига, но все още имат за какво да се реваншират пред феновете си за загубата в голямото дерби с Милан, макар и в предния кръг да спечелиха срещу Удинезе като гост. Торино започна неочаквано силно първенството, но в предния кръг отстъпи вкъщи на Лацио.

Интер среща днес един от най-удобните си съперници, като "нерадзурите" се намират в серия от четири поредни победи без допуснат гол и цели девет успеха и равенство в последните 10 мача, а последната победа на "биковете" е през 2019 г. През миналия сезон Интер спечели с 2:0 вкъщи и 3:0 в Торино.

Наставникът на шампионите Симоне Индзаги няма да може да използва контузените Николо Барела и Тейджън Бюканън. За разлика от мача със Звезда през седмицата, днес треньорът на "нерадзурите" залага на всичко най-добро, като само Ян Зомер, Алесандро Бастони, Хенрих Мхитарян и Хакан Чалханоолу отново започват и съответно са направени седем промени в сравнение със срещата в Шампионската лига.

Le scelte di Mister Inzaghi per la sfida di stasera 👇

Powered by @play_eFootball #ForzaInter #InterTorino pic.twitter.com/ULIgwUJMsh

— Inter ⭐⭐ (@Inter) October 5, 2024

В атака за Интер се завръщат Лаутаро Мартинес и Маркюс Тюрам, които заменят Марко Арнаутович и Мехди Тареми. По фланговете отново ще действа Матео Дармиан и Федерико Димарко, а до Чалханоолу и Мхитарян ще действа Давиде Фратези, който се появява вместо Пьотър Жиелински. Ян Бисек и Франческо Ачерби пък заемат местата на Бенжамен Павар и Стефан де Фрай в отбрана.

Наставникът на Торино Паоло Ваноли днес ще е без Пер Шуурс и Емирхан Илхан, като също е направил много промени в състава си, който по подобие на Интер ще действа в схема 3-5-2. Че Адамс започва в атака на мястото на Антонио Санабрия и ще партнира на Дуван Сапата. Доста променена е и халфовата линия, като за разлика от мача с Лацио, загубен с 2:3, днес стартират Маркус Педерсен, Карол Линети и Гвидас Гинейтис. Ваня Милинкович-Савич се завръща на вратата, а пред него новите защитници сред титулярите са Себастиан Валукиевич и Гийермо Марипан.

Le scelte di Mister Vanoli 👇 pic.twitter.com/wcA8O7RsW6

— Torino Football Club (@TorinoFC_1906) October 5, 2024

ИНТЕР (3-5-2): Зомер; Бисек, Ачерби, Бастони; Дармиан, Мхитарян, Чалханоолу, Фратези, Димарко; Лаутаро, Тюрам

ТОРИНО (3-5-2): Милинкович-Савич; Валукиевич, Марипан, Коко; Педерсен, Линети, Ричи, Гинейтис, Лазаро; Адамс, Сапата

Следвай ни: