Ал-Насър победи с убедителното 3:0 Ал-Оруба в мач от 6-тия кръг на саудитската елитна дивизия. Над всички в този мач бяха звездите на домакините Кристиано Роналдо и Садио Мане, като португалецът се отчете с гол и асистенция, а бившият играч на Ливърпул и Байерн се разписа на два пъти.

Така тимът на Стефано Пиоли записа четвърта победа в последните си пет мача, като се изкачи на 3-о място в класирането и все още е без загуба в първенството.

🟡🔵🇵🇹 Cristiano Ronaldo scores again for Al Nassr… and it’s 4 goals in the last 4 games.

8 goals, 2 assists in 9 games this season. pic.twitter.com/4BHjVtMX4f

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) October 5, 2024

Ал-Насър започна по-добре мача и до почивката си осигури комфортен аванс. След около 15 минути игра Аймерик Лапорт стреля с глава, а топката срещна ръката на футболист от гостите в наказателното поле на Ал-Оруба, което доведе до дузпа. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който безпроблемно реализира за 1:0, като това бе негов 4-ти гол в последните 4 мача и общо 8-ми за сезона. В 29-ата минута португалският ветеран отново показа класата си, като асистира на Садио Мане, който с диагонален удар удвои аванса на Ал-Насър - 2:0.

През втората част домакините продължиха да играят уверено и успяха да вкарат още едно попадение, дело отново на сенегалеца. В 71-вата минута Мане се възползва от добро центриране на Науаф Ал-Бушаил и с хубав удар от въздуха направи резултата класически - 3:0 за Ал-Насър. Десетина минути по-късно двамата герои на мача - сенегалецът и Роналдо, бяха сменени и изпратени с бурни аплодисменти от публиката, а срещата приключи без повече попадения.

Следвай ни: