Евертън и Нюкасъл проведоха сериозна битка на “Гудисън Парк”, но така и не успяха да се победят, завършвайки 0:0 в двубой от седмия кръг на Премиър лийг. “Свраките” имаха по-добрите ситуации, като най-чистата от тях бе дузпа в 35-ата минута, която за радост на феновете на “карамелите” бе пропусната от бившия играч Евертън Антъни Гордън. Английският национал пропиля още една чиста ситуация осем минути преди края.

В състава на домакините имаше три промени в сравнение с победата над Кристъл Палас, като две от тях бяха принудителни. Джарад Брантуейт и Виталий Миколенко пропуснаха двубоя заради контузии. Джеймс Гарнър и Майкъл Кийн ги замениха. Джак Харисън пък замени Йеспер Линдстрьом.

Еди Хау заложи на същите 11, които започнаха при равенството с Манчестър Сити. Това означаваше, че бившият играч на Евертън Антони Гордън отново трябваше да действа на върха на атаката в отсъствието на Исак и Уилсън.

Нюкасъл бе много близо до това да открие резултата в 10-ата минута. Центриране от корнер стигна на далечната греда до Бруно Гимараеш, който стреля покрай Пикфорд, но Ндиайе с много късмет успя да изчисти пред самата голлиния. В 18-ата Дукуре прати топката във вратата на гостите, след като засече с глава центриране на Гарнър. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада.

В 32-рата минута Нюкасъл получи дузпа след намеса на ВАР заради това, че Тарковски повали в наказателното поле Тонали. Гордън, който през цялото време бе бурно освиркван на “Гудисън”, изпълни лошо и Пикфорд спаси удара му от бялата точка.

🚨 UNREAL SCENES BETWEEN NEWCASTLE AND EVERTON 🤯

◉ Everton concede a penalty after James Tarkowski bizarrely threw Sandro Tonali down in the box 👀

◉ Anthony Gordon steps up against his old club for Newcastle... AND MISSES THE PENALTY in front of the Everton fans ❌

This is… pic.twitter.com/A6r1kqB9UH

— OneFootball (@OneFootball) October 5, 2024

В добавеното време на първата част Трипиър центрира много добре към далечната греда, но вместо да стреля към вратата, Гордън реши да свали с глава към Жоелинтон, който не успя да нанесе удар.

В 65-ата минута Пикфорд спаси инстинктивно с коляното центриране на Алмирон, което рикошира в Кийн. Две минути след това дойде и най-чистото положение за Евертън. Калвърт-Люин получи от Макнийл, обърна се добре и стреля. Поуп се намеси великолепно и изби с една ръка. Топката стигна до Идриса Гей, който обаче стреля високо над вратата. Междувременно Калвърт-Люин, който също се опитваше да стигне до рикоширалата топка, падна след контакт с Бърн. Домакините имаха бурни претенции за дузпа, но всъщност нападателят сам закачи крака си в този на бранителя, който не направи нищо нередно.

В 72-рата минута Алмирон стреля от 15-ина метра, но след рикошет топката се оплете от външната страна на мрежата. Десет минути това Антъни Гордън направи нов голям пропуск, след като без изведен в наказателното поле от Алмирон, но останал очи в очи с Пикфорд, стреля над вратата.

Следвай ни: