Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик увери, че прави всичко възможно, за да не допусне отборът му нова издънка като тази в предишния кръг от Ла Лига, когато отстъпи с 2:4 от Осасуна. Сега на дневен ред е ново гостуване - на Алавес, което е в неделя от 17:15 часа.

В Памплона наставникът прибегна до множество промени в състава, заради което отнесе критики. Той обаче продължава да смята, че е постъпил правилно.

“Още след мача тогава споделих, че това беше идеалният момент за ротациите, защото бяхме в серия от няколко двубоя за кратко време. Сега сме на 100% готови и да се надяваме, че срещу Алавес ще бъде различно”, коментира Флик.

След поражението от Осасуна каталунците все пак напомниха за класата си, разгромявайки Йънг Бойс с 5:0 в Шампионската лига. Тогава обаче, при решен двубой заради аванс от четири гола, Флик замени Роберт Левандовски и Ламин Ямал. И двамата обаче се разсърдиха на това.

“Нормално е футболистите да се дразнят, когато ги вадиш от игра, защото всеки иска да е на терена по 90 минути. Но нещата бяха такива, каквито бяха, като промените бяха наложителни. Аз съм треньорът, аз взимам решенията и състезателите трябва да ги приемат”, обясни Флик.

Наставникът говори и за новия вратар Войчех Шчесни, който вече подписа с клуба и даже беше регистриран. Полякът обаче не е част от групата за идния двубой.

“Ако съм имал някакви съмнения относно неговите качества, щях да кажа “не”. Водещо за мен беше мнението на нашия треньор на вратарите Хосе де ла Фуенте. Войчех искаше да прекрати кариерата си, но пък в същото време е в добра форма. Струва ми се, че за него ще бъде отлично преживяване да бъде част от Барса. Останах впечатлен от него, когато говорихме. Шчесни ще ни помогне много, а и човек със силен характер. Но той няма да играе срещу Алавес, защото се нуждае от време. След паузата вече ще го видим”, обясни Флик.

Szczęsny Ball. 🛑 pic.twitter.com/pRw8f95RU4

— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 5, 2024
Следвай ни: