Отборът на Удинезе записа минимален успех с 1:0 при своето домакинство на Лече в двубой от седмия кръг на Серия "А", с което се върна към победите в италианския елит след загубите си в предишните си два шампионатни мача. “Джалоросите” пък допуснаха трето поредно поражение във всички турнири, като не са спечелили нито една от последните си пет срещи.

Фриуланите можеха да поведат в 33-тата минута, но тогава удар с глава на Кристиан Кабаселе се отклони в напречната греда, а при добавката си също с глава Джордан Земура не намери целта. Шест минути по-късно домакините отново се разминаха с гол, като в този случай Ойер Сарага отправи опасен изстрел от голямо разстояние, при който топката рикошира в съперниковия капитан Федерико Басчирото и след това се отби в едната странична греда. Те все пак успяха да стигнат до победно попадение в 75-ата минута, когато Земура изпълни отличен пряк свободен удар от границата на наказателното поле и отбеляза единствения гол в двубоя.

Така Удинезе събра 13 точки и се изкачи на второто място в класирането, а Лече е в зоната на изпадащите и по-точно на 18-ата позиция със своите 5 пункта.

Следвай ни: