Байер (Леверкузен) допусна сериозна издънка, след като пропиля ранен аванс от два гола и завърши 2:2 с новака Холщайн (Кил) в мач от 6-тия кръг на Бундеслигата. Шампионите поведоха рано-рано чрез Виктор Бонифейс (4') и Йонас Хофман (8'), но допуснаха гостите да изравнят и да си тръгнат с точката.

Така Байер (Леверкузен) има вече две поредни равенства след хикса срещу Байерн в Мюнхен и остава с 11 точки на временното 5-о място. Холщайн пък записа второ равенство от началото на сезона.

Bundesliga holders Bayer Leverkusen drop points for the third time this season 😬 pic.twitter.com/pv0oXpFABq

— OneFootball (@OneFootball) October 5, 2024

Още в 4-тата минута "аспирините откриха" резултата след добра контраатака. Флориан Виртц комбинира с Есекил Паласиос, който пък изведе Виктор Бонифейс, а нигериецът откри резултата с удар с левия крак - 1:0. Само четири минути по-късно шампионите до голяма степен помислиха, че са си решили окончателно мача. Стражът на Холщайн Тимон Вайнер допусна грешка и подари топката на Паласиос, който се отчете с втора асистенция и веднага намери Йонас Хофман, а той с хубав удар с десня крак удвои аванса на момчетата на Чаби Алонсо. В 26-ата минута последва ново попадение на Бонифейс, но след преглед с ВАР то бе отменено заради засада. Гостите пък не се обезсърчиха от трудното начало и успяха да намалят пасива си в продължението на първата част. След изпълнение на корнер от Люис Холтби централният бранител на Холщайн Макс Гешвил бе напълно забравен от защитата на Леверкузен и с глава намали на 1:2.

През втората част "аспирините" пропуснаха удобно положение чрез Йонатан Та, който стреля встрани от вратата. В 68-ата минута обаче дойде равенството в мача. Джереми Фримпонг фаулира в наказателното си поле Армин Гигович и реферът Роберт Хартман веднага отсъди дузпа. Зад бялата точка застана влезлият на почивката Ян-Фрийте Арп, който реализира и изравни - 2:2. Пет минути по-късно Холщайн можеше дори да повече, но Лукас Храдецки успя да избие удар с глава на Бенедикт Пихлер.

Das Spiel ist aus.#120JahreSVB #B04KSV 2:2 pic.twitter.com/XjpZXNwRt4

— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04fussball) October 5, 2024

До края на срещата Леверкузен опита натиск, като Пиеро Инкапие в 78-ата минута можеше да вкара с глава отблизо, но бе неточен. За разлика от много други пъти обаче тимът на Чаби Алонсо не успя да вкара решителен гол в последните секунди на срещата и мачът завърши при този резултат.

Следвай ни: