Уест Хам постигна първата си домакинска победа в първенството за този сезон, след като разби Ипсуич с 4:1. Новакът остава без успех след завръщането си в елита и сложи край на серия от четири поредни равенства.

Срещата започна прекрасно за “чуковете” и Микаел Антонио откри резултата 48 секунди след началото. Вихреното начало на мача бе последвано от изравнителен гол на Лиъм Делап в четвъртата минута. Ипсуич пропусна възможности да поведе. Това в комбинация с грешки в защита доведе до загубата на гостите.

First home win of the season ✅ pic.twitter.com/VRu2e1QWYm

— West Ham United (@WestHam) October 5, 2024

Удар на Томаш Соучек бе избит от голлинията, но Уест Хам успя да поведе отново малко преди почивката. Мохамед Кудус реагира най-бързо в наказателното поле и с удар с глава отблизо се разписа, след като изстрел на Антонио с глава срещна гредата.

Домакините доминираха през второто полувреме. Джаръд Боуен направи резултата 3:1 в 49-ата минута. Голът падна след поредната грешка в защитата на гостите. Връщане назад на Бен Джонсън затрудни сериозно вратаря Мурич и той не успя да овладее топката. Поредната грешка на играчите на Ипсуич бе наказан от Лукас Пакета в 69-ата минута.

Следвай ни: