Бившият датски национал Ники Биле Нилсен беше осъден на четири седмици затвор. Той е признат за виновен за извършен грабеж в супермаркет в Хвидовре на 4 септември.

Удивителното в случая е, че 36-годишният бивш нападател е опитал да задигне от магазин стоки на стойност от само 20 евро. Двама млади служители са забелязали опита за кражба и не са искали бившият датски национал да избяга с плячката си.

След това обаче е станал скандал в магазина. Нилсен е хванал един от служителите на яката и го заплашил със саморазправа.

„Предател, ще те хвана, когато не си на работа. Ще ти счупя челюстта и шест седмици ще ядеш само кисело мляко“, заявил бившият футболист на Виляреал, Елче и Райо Валекано, цитиран от датските медии.

В съда Ники Биле Нисен се е признал за виновен по обвиненията за кражба и заплаха към служител, а съдията го прати в затвора до 31 октомври.

В същото време бившият футболист е обвиняем и по друго дело, което е свързано с вече завършилото. Твърди се, че неизвестна жена две седмици след инцидента в магазина се е върнала там и е заплашвала свидетелите. Нилсен отрича да е замесен в този случай.

Ники Биле Нилсен има сериозно минало с правораздавателните органи. Няколко пъти е бил арестуван за сбивания, притежание на наркотици и стрелба по хора с въздушна пушка. През 2018 г. беше осъден на един месец затвор в Монако заради побой над жена, която опитвала да спре бившия датски национал да пребие приятеля ѝ пред нощно заведение. Във футболиста тогава е открит кокаин.