Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу бе много доволен след успеха с 4:1 в дербито с Уест Хам. Той заяви, че това е важен успех, особено за феновете на тима, които също имаха своята роля да вдъхновят играчите на "шпорите" за силното им представяне.

"Това е важна победа за нас и за феновете ни, защото всички искаме да сме щастливи след подобни мачове. за мен всяка победа носи еднаква радост. Част от инерцията ни през втората част дойде с помощта на феновете, които ни дадоха много енергия, особено след втория гол. Атмосферата на стадиона бе наелектризираща и тя ни помогна да имаме много силни 15-20 минути. Нещата вървят ръка за ръка. Ние имаме нужда от феновете да ни вдъхват увереност у дома, за да можем да им се отплатим с добра игра и победи. Надявам се, че днес те са останали доволни", заяви Постекоглу.

Босът все пак призна, че успехът не е дошъл лесно, а едно от ключовите решения в него бе смяната на плеймейкъра Джеймс Мадисън с борбения Папе Сар на полувремето. Наставникът обясни защо е направил тази смяна.

"Чувствах, че Уест Хам доста ни притесняват в средата на терена и смятах, че борбеността на Папе ще ни помогне през втората част. Получи се нещо като канадска борба. Те са силен физически отбор и трябваше да отговорим със същата сила в определени зони на терена. Неприятно бе, че получихме гол, но успяхме да се върнем в мача и имахме някои добри положения. През второто полувреме минахме на по-висока предавка и показахме отличен футбол", допълни австралиецът.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages