Единственият българин в тенис елита Григор Димитров излиза срещу световния номер 13 Томи Пол във финален двубой на турнира от сериите АТР 250 в Стокхолм. Началният час е 16:00.

Гришо за четвърти път в кариерата си стига до финала в шведската столица, където е шампион от 2013 година, а през 2014-та и 2017-а отстъпи на Томаш Бердих и Хуан Мартин дел Потро.

Димитров постигна трудни победи над Контон Алис и Талон Грикспоор и разгроми Доминик Щрикер, за да стигне дотук, докато пък Томи Пол елиминира Ласло Джере, Миомир Кецманович и Стан Вавринка. Финалът между Гришо и американеца ще има значение и за "Надпреварата за Торино", като двамата са съответно 10-и и 11-ти, но изходът от финала ще даде по-сериозно предимство на единия спрямо другия. Шампионът в Стокхолм ще изостава с 435 точки от осмия в класацията Андрей Рубльов и хипотетично ще запази шансове да го измести от бленуваната позиция.

За Гришо това е четвърти финал през 2024-та след титлата в Бризбън и неуспехите в Маями срещу Яник Синер и в Марсилия през Юго Юмбер. Томи Пол пък е шампион от Далас също в зала, а в Стокхолм спечели трофея през 2021-ва и традиционно се представя отлично в такива условия.

Григор загуби от Томи Пол в петсетов мач от втория кръг на Australian Open през 2020-а, а след това същата година го разгроми на US Open.

Следвай ни:

Снимки: Imago