Треньорът на Левски Константин Папазов заяви, че тимът му не е заслужавал да падне чак с 10 точки от Рилски спортист. Рилецо спечели гостуването си в София със 74:64 в трети кръг на Sesame НБЛ.

"Опитахме да компенсираме всичките им предимства със себераздаване, иначе е очевидна разликата в класите. 38% стрелба от фаула натежа много, а там става въпрос за психология. Всички стрелят стотици хиляди пъти фаулове в кариерата си, но при всички без Голди имат ужасяващи проценти.

Не заслужавахме да паднем с 10 точки. При 66:60 имаме претенции за един фаул, но не трябва да намесваме съдиите. Те изпуснаха стопроцентов фаул, но сигурно пак щяхме да паднем. Имаше дребни ситуации, можеше в последната секунда да имаме щастлив шут.

Аз се радвам, че ние не се притесняваме, че Рилски е фаворит в първенството. 38 минути предложихме добър баскетбол и имаше искрица надежда да победим. Ние нямаме лесни мачове и всяка победа ще е много ценна. Плюсът ни е, че имаме много българи и много добра атмосфера. Липсват ни класни чужденци и това води до негативи, като някои от тях компенсираме.

Ние можем да победим всеки, но също срещу всеки можем да имаме проблеми", каза Папазов.

Следвай ни: