Отборът на Левски София стартира с грешна стъпка новия сезон в Националната волейболна лига за жени Demax+. "Сините" отстъпиха на шампиона Марица (Пловдив) с 0:3 гейма в дербито от първия кръг, играно тази вечер в зала „Левски София“.

Треньорът на тима Радослав Арсов бе доволен от представянето на неговия отбор, но заяви, че той се нуждае от още време, за да постигне своите цели.

„По първоначална информация състоянието на Дария Иванова не е много сериозно, но все пак ще бъде аут между седмица и десет дни, докато не разберем точно какво се случва“, поясни той относно ситуацията с волейболистката, която се контузи в хода на първия гейм.

„Доволен съм, на моменти показахме, че можем да играем като абсолютен фаворит с Марица. Борихме се в доста ситуации, показахме интересни неща, Микаела Стоянова направи разликата. Има доста позитивни неща за първи мач, в който въпреки всичките ни проблеми и контузии, беше нелошо, но трябва да отдадем заслуженото на Марица за добрата игра. След излизането на Дария отборът се пречупи чисто психически, но бих казал два интересни гейма, дават ни надежда, че сме на пръв път, но имаме нужда от много време и търпение“, каза още наставникът на "сините".

„Не мога да кажа, че при нас има много резерви, има много млади момичета, които постепенно ще трябва да ги хвърлим в битката, за да получат повече увереност. Относно чужденките, аз съм на мнението, че те са взети да правят разликата. В днешния мач това го видях на 80% в нашия отбор, но ми се иска да го видя на 100%. Когато те не правят разликата, предпочитам да дам игрово време на българските момичета, за да могат да растат“, коментира още специалистът.

Той сподели повече за целите на Левски през настоящия сезон.

„Основната цел, която сме си поставили с ръководството, е да развиваме състезателките на Левски, защото има много потенциал. Смятам, че когато се работи правилно, гради се всеки ден и се надгражда, това ще се случи с добра работа. Когато те се научат на правилните неща, ще дойде и позитивният резултат. Не е тайна, че тази година ни се иска да играем финал и да се противопоставим на опитния, класен и скъп отбор на Марица, както и да прескочим още един кръг в „Чалъндж къп“. Имаме си наш план, трябва да сме търпеливи и да вървим по наш път. Има някаква реалност, която трябва да изтърпим, защото всичко е важно в края на сезона“, завърши Арсов.

Следвай ни:

Снимки: Startphoto