Радослав Росенов и Уилиам Чолов ще боксират за златни медали днес на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години. Националите ни призоваха за подкрепа от трибуните в зала „София“, където този следобед ще се хвърлят във финалните битки на своите категории.

Програмата започва от 16:00 часа, а пръв от нашите на ринга ще се качи Радослав Росенов. Той ще преследва трета поредна титла в тази възраст в категория до 60 килограма. Около 17:00 часа Росенов ще срещне класния представител на Армения Артур Сахакян. Час по-късно ще видим и Уилиам Чолов.

В категория до 75 килограма националът ни ще се изправи срещу друг много сериозен противник. В спор за титлата българинът ще боксира с Джамал Кулийев (Украйна). Заповядайте да подкрепите националите ни в зала „София“, входът е безплатен. Може да гледате мачовете пряко и по Sportbg.bg.

Сара Чиркович пък грабна приза за боксьор №1 на Европейското първенство до 23 години при жените. Сръбкинята спечели по впечатляващ начин златния медал в категория до 54 килограма в зала „София“. На финала тя победи Лорън Маки (Англия) с категоричното 5:0 съдийски гласа и заслужи голямото признание.В класирането по медали при жените над всички е Украйна с 3 златни, 2 сребърни и 1 бронз. Турция заема второ място с 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови, а Сърбия е на трета позиция с 2 златни и едно сребърно отличие.

Снимка: БФ БОКС/Startphoto.bg

Следвай ни: