Атлетико Мадрид беше на крачка от четвърти пореден двубой без победа, но все пак стигна до такава. Тимът на Диего Симеоне направи труден обрат от 0:1 до 3:1 у дома над съседа Леганес в среща от 10-ия кръг на Ла Лига, с което продължава да бъде най-близо до Реал Мадрид и Барселона.

“Рохибланкос” изоставаха в резултата до 69-ата минута след попадение на Иван Нею Нупа в 34-тата. После обаче Александър Сьорлот изравни, а в 81-вата Антоан Гризман реализира за 2:1. Дълбоко в добавеното време Сьорлот добави още един гол за крайното 3:1. Мачът влиза в историята на клуба като първият, в който стадионът носи името “Рияд Еър Метрополитано”, с който съоръжението е от около две седмици насам заради спонсорски договор.

Преди паузата Атлетико не беше убедителен, а на всичко отгоре имаше малшанса да допусне гол след неспасяем удар на Нупа.

Атлети натиснаха след почивката и бяха направени няколко пропуска. В 69-ата обаче Сьорлот демонстрира головия си нюх и атрактивно изравни за 1:1.

После и Родриго Де Пол нямаше шанс, но пък в 81-вата Гризман успя да изпревари вратаря и да вкара за 2:1. Отлично асистенция в случая направи 21-годишният Джулиано Симеоне, който е един от тримата синове на Чоло Симеоне.

В 88-ата на Гризман беше показан директен червен картон за грубо нарушение, но последва преразглеждане, след което главният съдия коригира решението си на единствено жълт картон.

В началото на добавеното време гостите претендираха за дузпа за нарушение точно на Симеоне срещу бившия футболист на Барселона Мунир Ел Хадади, но такава не беше отсъдена.

Сьорлот сложи точка на мача с гол за 3:1 в седмата минута след изтичането на 90-ата.

Следвай ни: