Днес стартира третия кръг на основната фаза на Шампионската лига. Ще се изиграят девет мача, които включват Реал Мадрид, италианските грандове Милан и Ювентус, Арсенал и Пари Сен Жермен, като всички тези отбори имат домакинства.

Ранните два мача са Милан - Брюж и Монако - Цървена звезда. “Росонерите” имаха трудно начало в турнира и записаха две загуби от Ливърпул и Байер (Леверкузен). Те имат нужда от точки и домакинство на Брюж е добра възможност да се сдобият с тях. Тимът на Пауло Фонсека стабилизира представянето си в първенството и има четири победи в последните си пет мача.

Наставникът на Милан обяви състава, на който ще разчита. Рафаел Леао и Фикайо Томори, които бяха оставени на пейката срещу Удинезе, ще се завърнат сред титулярите. Тео Ернандес също ще е в стартовата единайсеторка, след като не игра в първенството поради наказание. Тами Ейбрахам не е на линия поради контузия.

Най-интересният мач за деня е повторение на финала от миналия сезон между Реал Мадрид и Борусия (Дортмунд). Тимът на Карло Анчелоти имаше някои колебания и допусна първа загуба в Шампионската лига от доста време, след като в началото на месеца отстъпи на Лил. Борусия обаче е далеч по-непостоянен, особено в Бундеслигата. Германците спечелиха първите си два мача в турнира, но те бяха срещу Брюж и Селтик. В тях те реализираха цели 10 гола.

La alineación probable del Real Madrid contra el Borussia Dortmund en la Champions League https://t.co/zcnsKO5qGY ⬇️ Más información

— El Bernabéu (@elbernabeucom) October 21, 2024

Борусия (Дортмунд) взе нетрадиционното решение да не провежда официална тренировка на “Сантиаго Бернабеу”. Според “Билд” наставникът Нури Шахин е решил играчите му да не излизат на официалния терен в Мадрид. Причината е, че треньорът се притеснявал от шпиони на тренировката.

Арсенал приема Шахтьор (Донецк) с надеждата да добави нови три точки. Миналия кръг лондончани победиха Пари Сен Жермен, а на старта напарвиха 0:0 при гостуването си на Аталанта. “Артилеристите” допуснаха първата загуба за сезона, след като отстъпиха на Борнемут през уикенда. Микел Артета се надява Букайо Сака да се възстанови, тъй като заместващият го Рахийм Стърлинг не успява да го замести адекватно. Капитанът Мартин Йодегор продължава да е контузен.

Matchday 3 predicted line-ups 🧐#UCL

— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) October 21, 2024

Ювентус продължава да е блестящ в защита, но да има сериозни проблеми в нападение. Тимът има само един допуснат гол за осем мача в Серия А. “Бианконерите” записаха две победи в ШЛ, като предишната бе изключително драматична. С 10 човека Юве успя да обърне РБ Лайпциг и да стигне до успех с 3:2. Сега те се изправят срещу друг германски отбор в лицето на Щутгарт. Швабите нямат победа в последните си четири мача във всички турнири, а преди няколко дни бяха разбити с 4:0 от Байерн.

Следвай ни: