Ла Лига е изключително близо до революционното решение за провеждане на първия си двубой в САЩ, съобщава европейската преса. Тя допълва, че фаворит за момента е срещата между Барселона и Атлетико Мадрид, която е планирана за 22 декември и все повече се приближава към изместване в Маями. За целта от испанската футболна лига трябва да получат разрешения от ФИФА, УЕФА и испанската футболна централа, което може да стане в следващите седмици.

Различни източници от света на футбола определят подобен ход, за какъвто се говори от няколко години, като изключително добър и смислен, още повече, че от Ла Лига ще успят да изпреварят конкуренцията в лицето на Премиър лийг. Провеждането на мачове в САЩ е идея, която циркулира сред шефовете на най-големите първенства в Европа от доста време, а американският пазар бива определян като сравнително неизползван, а в същото време даващ сериозни перспективи за развитие.

Подобен ход бе коментиран доста положително от шефа на Ла Лига Хавиер Тебас още през миналото лято. “Това е знак на уважение към американските фенове на Ла Лига. Виждаме, че НБА и НФЛ има мачове в Европа и Мексико. Подобен ход ще се отрази на американския пазар,” заяви тогава Тебас. Европейските грандове от години провеждат своите летни подготовки в САЩ, пълнейки огромни съоръжения, а интересът към футбола в страната нараства все повече, така че подобен ход на някоя от големите европейски футболни лиги изглежда все по-логичен.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages